بهترين نور براي عكاسي صنعتي

۵۰ بازديد

بهترين نور براي عكاسي صنعتي

عكاسي صنعتي زيرشاخه اي از عكاسي در استوديو است كه هدف آن ايجاد عكس هايي براي عرضه محصول در بهترين نور براي عكاسي صنعتي است تا مشتري را ترغيب به خريد محصول نمايد. 

در صورتي كه داخل استوديو به عكاسي صنعتي بپردازيد، كنترل كافي را روي نورپردازي خودتان خواهيد داشت و فقط وابسته به نور روز نيستيد.

 

نورپردازي  به چند دسته تقسيم مي شود؟

نورپردازي  شامل دو نور اصلي، يك نور پركننده و نورهاي پشتي است. لامپ اصلي، مهم ترين منبع نور است و معمولا با دوربين كه مستقيما به سمت محصول گرفته مي شود، هم محور نيست. نور پركننده يك نور ثانويه است كه معمولا شدت آن پايين تر از نور اصلي است (يعني حجم نور كمتر است يا لامپ در فاصله دورتري از سوژه قرار دارد) و در سمت ديگر دوربين نسبت به موقعيت نور اصلي قرار مي گيرد. نور پشتي نوري است كه پشت سوژه (يا پشت و بالاي سوژه) مي افتد تا سوژه را از پس زمينه جدا نمايد. عكاس مي تواند يك نور پست زمينه نيز استفاده كند تا سوژه را بهتر از پس زمينه جدا كند.

تكنيك «خيس-كف» (wet-floor) كه توسط اپل محبوب شد نيز يك تكنيك مرسوم است. اين نوع پس زمينه را مي توانيد با استفاده از فوتوشاپ يا از طريق عكس گرفتن از سوژه روي يك زمينه منعكس كننده نور مثل پلكسي گلس (plexiglass) ايجاد نماييد.

آموزش عكاسي صنعتي با موبايل

 

  1. تنظيم مكان محصول

  2. تنظيم پس زمينه يا همان بك گراند

  3. انتخاب دوربين و لنز مناسب براي عكاسي صنعتي با موبايل

  4. روتوش عكس‌هاي صنعتي با موبايل

  5. تنظيم سه پايه

رينگ لايت (تك نور)

رينگ لايت تمام بخش‌هاي سوژه را روشن مي‌كند و در عين حال آن را از پس زمينه نيز جدا مي‌كند. روشي كه خيلي از عكاس‌ها انتخاب مي‌كنند اين است كه نور را جلوي سوژه قرار مي‌دهند. در اكثر مواقع اين روش بهترين روش ممكن است اما به ياد داشته باشيد كه رينگ لايت‌ها خيلي پرنور هستند و عموما ديفيوزر هم ندارند. به همين دليل بهترين روش براي استفاده از اين نوع نورپردازي و قرار دادن نور در جلوي سوژه اين است كه رينگ لايت را در فاصله دورتري نسبت به سوژه قرار دهيد.

شما هرچقدر منبع نور را در فاصله دورتري نسبت به سوژه قرار دهيد، نور هم نرم‌تر خواهد شد و احتمال ديدن لكه‌هاي نور روي سوژه خيلي كمتر خواهد بود.

همچنين يكي از  تكنيك هاي آموزش عكاسي صنعتي با موبايل تكنيك «خيس-كف» (wet-floor) كه توسط اپل محبوب

شد نيز يك تكنيك مرسوم است. اين نوع پس زمينه را مي توانيد با استفاده از فوتوشاپ يا از طريق عكس گرفتن از سوژه روي يك زمينه منعكس كننده نور مثل پلكسي گلس (plexiglass) ايجاد نماييد.



براي آموزش عكاسي صنعتي با موبايل از چه نوري  استفاده كنيم؟

 

براي آموزش عكاسي صنعتي با موبايل بايد بدانيم  كجا از چه نوري استفاده كنيم .

نور ثابت :نور ثابت براي كساني مناسب است كه تازه عكاسي صنعتي را شروع كرده اند و با يك كليد، خاموش يا روشن مي شوند.

 مثال هايي از تجهيزات آموزش  عكاسي صنعتي با موبايل براي نورپردازي ثابت عبارتند از:

  •  پنل هاي LED

  •  لامپ هاي گاز جيوه فلورسانس يا لامپ هاي رشته اي تنگستني.

بعضي از اين تجهيزات نورپردازي داراي فيلترهاي كم كننده نور هستند و برخي ديگر فاقد اين فيلترها مي باشند. 

نور با فلش :فلش ها كه استروب نيز ناميده مي شوند، لامپ هاي بخار زنون هستند كه داراي خازن هاي ظرفيت بالا مي باشند و مي توانند مقادير بسيار زيادي از نور را در يك لحظه خيلي كوتاه منتشر كنند. شدت هر فلش، ده ها هزار برابر بيشتر از نور ثابت است و تنها ظرف كسري از ثانيه تابيده مي شود.

 

عكاسي صنعتي با موبايل براي اجسام متحرك از چه نوري  بايد استفاده كنيم؟

به دليل مقادير محدود حجم نور ثابت، نمي توانيد به خوبي استفاده از فلش ها، از سوژه هاي متحرك عكاسي كنيد. يعني براي جبران مقادير محدود نوري كه توسط لامپ هاي ثابت تأمين مي شود، بايد براي اينكه به نوردهي مطلوب برسيد، زمان بسته شدن شاتر را طولاني كنيد؛ يعني با كاهش زمان بسته شدن شاتر، اجازه دهيد نور، مدت زمان بيشتري از سوژه به حسگر دوربين بتابد.

 بنابراين اگر عكاس بخواهد از از سوژه هاي متحرك عكس گرفته و حركت آن ها را فريز كند، بهتر است از فلش استفاده كند تا سوژه شفاف باشد ولي اگر سوژه ثابت باشد، مي تواند از نور ثابت استفاده كند ولي زمان بسته شدن شاتر را كمتر كند.

تنظيم شدت نور ثابت دشوارتر از فلش است؛ هر چند كه كيت هاي LED داراي فيلترهاي كم كننده نور، اين مسئله را تا حد زيادي برطرف كرده اند و بنابراين، بهتر از لامپ هاي فلورسانس يا لامپ هاي رشته اي مي باشند.

با استفاده از فلش مي توان شدت نور را به صورت خيلي دقيق كم و زياد كرد و از آن جايي كه سرعت شاتر اهميتي ندارد (زير يك سرعت آستانه؛ شاترها مي توانند سريع تر از فلش ها باشند كه در ادامه در مورد آن صحبت خواهيم كرد)، مي توان ديافراگم را به نوعي تنظيم كرد تا ظاهر سوژه را در تغيير موقعيت نورها در اطراف آن (نزديك كردن به سوژه يا دور كردن از سوژه) كنترل نمود. با اين كار مي توان شدت نور را تنظيم كرد.



تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در مونوبلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.