نصب هواكش صنعتيInstallation Fan، هواكش صنعتي حتما بايدبر روي يك محيط كاملا مسطح نصب شود. اگر اين امر رعايت نشود و هواكش صنعتي شما بر روي محيطي مسطح نصب نشود، پروانه هاي هواكش صنعتي شما از حالت بالانس خارج شده و همين امر باعث آسيب رسيدن و ضربه ديدن به دمپر هواكش صنعتي نيز وجود دارد. با توجه به موارد گفته شده لازمه ي نصب هواكش صنعتي Installation Fanساخت فونداسيون مناسب با توجه به وزن و ابعاد دستگاه و ترجيحا بزرگ تر از شاسي هواكش صنعتي مي باشد.
ميزان هواي لازم براي نصب هواكش صنعتي Installation Fanتونلي:
مبناي محاسبه نصب هواكش صنعتي Installation Fanتونلي اين فرمول است:
سرعت هوا (متر /ثانيه) × سطح مقطع عرض سالن× ۳۶۰۰ ثانيه (يك ساعت) .
مساحت مورد نياز براي دريچه ها هم از اين فرمول محاسبه مي شود:
ظرفيت فن(متر مكعب در ساعت) ÷ ۲.۵(متر /ثانيه)÷ ۳۶۰۰= مساحت اينلت ها ( متر مربع)
گفتيم كه اين سيستم مخصوص خنك كردن پرنده در فصول گرم از طريق سرعت دادن به جريان هواست. سرعت هوا بايد ۵/۲ متر بر ثانيه باشد كه دماي مؤثر را ۷- ۵ درجه كاهش مي دهد و آن را به زير ۳۰ مي رساند. كل هواي سالن بايد در يك دقيقه عوض شود.
حجم سالن m3۵۷۶۰ بود و كل ظرفيت هواكش ها m3/min ۶۰۰×۱۲ پس كل هواي سالن با ۱۲ عدد هواكش در ۸/۰ دقيقه يعني كمتر از يك دقيقه خالي مي شود كه مطلوب ماست: min۸/۰= (۶۰۰×۱۲):۵۷۶۰
اگر بخواهيم بدانيم سرعت جريان هوا چقدر است كل قدرت مكش هواكش ها m3/s۱۰× ۱۲ را بر سطح مقطع سالن (m2 ۴۸) تقسيم مي كنيم كه مي شود m3/s۷۱/۲ كه مطلوب است.
براي تعيين ميزان هواي مورد نياز پرندگان در يك سالن پرورش مي توان از فرمول زير استفاده نمود .
Cfm =min/ft012/0 ×Ib × f ×n
فوت مكعب در دقيقه= min/ft
حداكثر وزن پرنده =Ib
حداكثر تعداد پرنده = n
حداكثر حرارت سالن =F
مثال :جهت محاسبه تعداد وقدرت فن هاي سالن پرورش طيور كه حداكثر تعداد پرنده ۱۰۰۰۰ عدد و حداكثر دماي محيط در فصول گرم سال به ۱۲۰ درجه فارنهايت مي رسد و حداكثر وزن مورد انتظار پرورش ۵/۲ كيلوگرم يا ۶ پوند ميباشد به طريق زيرمحاسبه مي گردد.
(فوت مكعب در دقيقه هواي مورد نياز سالن)cfm = 86400 = ۰.۱۲*۱۲۰ * ۶ * ۱۰۰۰۰
اگر در مثال فوق بخواهيم از فن هاي با قدرت cfm 8000استفاده كنيم بايد تعداد ۱۱ عدد جهت سالن فوق در نظر گرفته شود بهتر است در محاسبه فن هاي ضريب بالاتري در نظر گرفته شود.
۸۶۴۰۰/۸۰۰۰=۱۱
هواكش هاي ما بايد هواي ۴۸ متر مربع(ديواره عرضي سالن) را با سرعت ۵/۲ متر بر ثانيه تخليه كنند كه مي شود ۱۲۰ متر مكعب در ثانيه ( ۱۲۰ =۵/۲×۴۸ ) و هر هواكش ۱۲۰ سانتي قدرتي معادل ۱۰ متر مكعب بر ثانيه براي تخليه هوا دارد پس به ۱۲ عدد هواكش نياز داريم: ۱۲= m3/s۱۰÷ m3/s۱۲۰
روش محاسبه براي نصب چند هواكش صنعتي Installation Fan:
تعداد هواكش صنعتي از تقسيم سرعت جريان هوا (كه بايد ۱۲۰ متر بر دقيقه باشد) در يك دقيقه، ضربدر سطح مقطع سالن به متر مربع، تقسيم بر قدرت يك هواكش(متر مكعب هوا در دقيقه) به دست مي آيد. فن ۹۰ سانتي۳m۱۸۰۰۰ در ساعت(۳m ۳۰۰ در دقيقه) و فن ۱۲۰ سانتي۳m ۳۶۰۰۰ در ساعت (۳m ۶۰۰ در دقيقه) و فن ۱۴۰ سانتي۳m ۳۹۰۰۰ در ساعت هوا ( m3۶۵۰-۷۰۰در دقيقه) را جابجا مي كند.
مثلا در سالني با ارتفاع ۴ و عرض ۸، سطح مقطع مي شود ۳۲ متر مربع.در ۱۲۰ ضرب مي كنيم مي شود ۳۸۴۰ كه اگر بخواهيم هواكش ۱۲۰ سانتي بگذاريم بر ۶۰۰ تقسيم مي كنيم كه مي شود ۶.۴ هواكش.
به طور تقريبي هر كيلوگرم مرغ زنده احتياج به جابجايي ۷- ۵ متر مكعب هوا در ساعت در سالن توسط هواكش ها دارد و جابجايي اين ميزان هوا نياز به ۳ سانتي متر مربع ورودي هوا (هواده) به ازاي هر متر مكعب هوا دارد. به اين ترتيب براي يك سالن ۱۰۰۰۰ قطعه اي با جوجه هايي به وزن ۲ كيلوگرم، نياز به جابجايي ۱۰۰.۰۰۰ متر مكعب هوا در يك ساعت داريم كه توسط ۳ هواكش بزرگ ۱۴۰ سانتي متري ميتواند تأمين شود و از آن سو نياز به ۳۰ متر مربع هواده ( cm2۳۰۰۰۰۰=۳×۱۰۰۰۰۰) دارد. تعداد هواكش ها را از اين فرمول هم ميتوان محاسبه كرد:
قدرت هر هواكش در دقيقه ÷۱۲۰ × مساحت عرض سالن = تعداد هواكش لازم
كه در آن ۱۲۰، سرعت حركت هوا بر حسب متر در دقيقه است و مساحت عرض سالن از ضرب ارتفاع × عرض به دست ميآيد و قدرت كشش هوا در دقيقه را هم بايد از كاتالوگ هواكش ها استخراج كرد.
جدول احتياجات تهويه براي ۱۰۰۰ قطعه پرنده